AcasăLifestyleCand si cum ar trebui folosita masca de 

Cand si cum ar trebui folosita masca de 

par?

Pentru multe femei, ingirjirea parului se limiteaza la spalarea acestuia cu samponul potrivit si folosirea unui balsam care sa completeze efectele samponului. Periodic insa acesta are nevoie si de tratamente care sa il ajute sa se mentina sanatos si frumos, tratamente care pot fi aplicate acasa prin intermediul mastilor de par. 

Exista masti pentru fiecare problema cu care se poate confrunta un tip de par, de la cele care pot fi gasite in comert, la cele profesionale, folosite in saloanele de infrumusetare si chiar masti de par facute acasa, din ingrediente naturale. Fiecare categorie are insa diferite efecte si in grade variate de intensitate. 

De ce ar trebui folosita masca de par? 

Toate tipuri de par au nevoie de introducerea mastii de par in rutina de ingrijire a acestora. Firul de par este format din 3 straturi, adesea primul dintre ele fiind distrus, caz in care straturile interioare vor fi expuse si vulnerabile. Prin urmare, parul va avea o textura uscata, se va electriza si va fi lipsit de stralucire si de elasticitate. 

Cele mai citite articole

Astfel de situatii apar mai ales in cazul parului supus la schimbari repetate, care implica substante chimice sau echipamentele care functioneaza cu caldura, pentru care o masca pentru par uscat va fi cea mai potrivita, dar si in cazul celorlalte femei, ca urmare a efectelor factorilor de mediu – stresul, poluarea, murdaria. 

Masca de par patrunde adanc in structura firului de par, contribuind la repararea acestuia si oferindu-i stralucirea si aspectul natural.  

Cum ar trebui aplicata masca de par? 

Cum tipurile de masti pentru par sunt numeroase, la fel sunt si indicatiile in ceea ce priveste perioada la care ar trebui aplicate acestea. Totusi, modul de aplicare este similar. Se recomanda ca masca de par sa fi folosita dupa spalare, pe parul umed, uscat cu prosopul, pe toata lungimea si varfurile podoabei capilare. Dupa ce timpul necesar pentru a actiona a trecut, parul paote fi clatit, uscat si coafat dupa bunul plac. 

Prin urmare, nu reprezinta un proces complicat sau foarte indelungat, motiv pentru care nu ar trebui omis din ritualul de ingrijire al parului. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare