AcasăUncategorizedCare sunt numerele pare

Care sunt numerele pare

Introducere

Numerele pare sunt una dintre cele mai des intalnite categorii de numere. Ele sunt folosite in mod regulat pentru a face calcule matematice simple, cum ar fi adunarea si scaderea. De asemenea, ele sunt, de asemenea, folosite in domenii mai avansate, cum ar fi geometrie sau chiar teoria numerelor. Deoarece sunt atat de utile, este important sa intelegem ce sunt numerele pare si cum pot fi identificate. Acest articol va discuta ce sunt numerele pare si cum le putem identifica.

Definitie

Numerele pare sunt numerele care sunt divizibile exact cu 2. Acestea includ numerele intregi pozitive, negative si nule. Numerele pozitive se pot imparti exact in 2 parti, numerele negative se pot imparti in 2 parti si numerele nule sunt divizibile exact in 2 parti. Aceasta definitie poate fi simplificata si poate fi redusa la numerele care au restul impartirii intre 2 egale cu 0. In acest caz, se considera ca 0 este egal cu 2, deoarece 0 este considerat a fi o parte dintr-un total de 2.

Exemple

Pentru a explica mai bine acest concept, vom lua in considerare cateva exemple de numere pare. Prima cifra pare este 2, care inseamna ca se poate imparti exact in 2 parti, fiecare parte fiind 1. Alte numere pare includ 4, 6, 8 si 10. Acestea sunt toate numere intregi pozitive care se pot imparti exact in 2 parti egale. In cazul numerelor negative, -2, -4, -6, -8 si -10 sunt de asemenea numere pare, deoarece se pot imparti in 2 parti egale, chiar daca una dintre aceste parti este negativa.

Formula

Cele mai citite articole

Exista o formula pentru a determina cu usurinta daca un numar este sau nu, par. Aceasta formula este: n%2 = 0. Aceasta formula inseamna ca daca impartim un numar cu 2 si restul impartirii este 0, aceasta inseamna ca numarul este par. In cazul in care restul impartirii este 1, acest lucru inseamna ca numarul este impar.

Aplicatii

Numerele pare sunt folosite in mod regulat in matematica. Acestea sunt folosite pentru a face calcule simple, cum ar fi adunarea si scaderea. De asemenea, acestea sunt folosite pentru a determina cate elemente sunt necesare pentru a umple o anumita zona, de exemplu, o zona cu caramizi. Numerele pare sunt, de asemenea, folosite in teoria numerelor pentru a identifica divizibilitatea unor numere sau a altor elemente matematice. Acestea sunt, de asemenea, folosite in geometrie pentru a determina cercurile si formele geometrice.

Conclusion

Aceasta a fost o scurta introducere in conceptul de numere pare. Acestea sunt numere intregi pozitive, negative si nule care sunt divizibile exact in 2 parti. Acestea sunt folosite in mod regulat in matematica pentru a face calcule simple si in domenii mai avansate, cum ar fi geometria sau teoria numerelor. Exista o formula pentru a determina daca un numar este sau nu par si aceasta poate fi folosita pentru a identifica cu usurinta numerele pare.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare