AcasăSanatateCe se intelege prin urgente stomatologice in anul 2022? Iata ce spun...

Ce se intelege prin urgente stomatologice in anul 2022? Iata ce spun medicii specialisti!

De la an la an, domeniul stomatologiei continua sa se imbunatateasca din ce in ce mai mult ca urmare a inovatiilor tehnologice aparute. Cu toate acestea, chiar daca tratamentele sunt noi, probleme continua sa ramana, in continuare, cele vechi, cu care medicii dentisti s-au obisnuit mai mult sau mai putin. Din aceasta categorie fac parte si asa numitele urgente stomatologice, ele continuand sa fie considerate la fel ca si in anii precedenti.

Care sunt urgentele stomatologice in anul 2022?

In functie de duritatea si problema cu care se confrunta pacientul, urgentele stomatologice ajung sa fie impartite sub felul urmator:

Hemoragia postextractionala

Sangerarea de dupa o extractie dentara este cat se poate de normala si nu trebuie sa dea semne de alarma. Totusi, daca aceasta continua sa se manifeste la 5-6 ore dupa incheierea lucrarii sau reapare spontan la cateva zile este un semnal ca pacientul trebuie sa se intoarca la stomatolog pentru a putea determina cauza aferenta.

Pulpita acuta

Cele mai citite articole

Inflamarea pulpei dentare este o problema cat se poate de dureroasa, manifestandu-se prin sensibilitatea dintelui la cald si prin dureri pulsatile, pacientul trebuind sa mearga la doctor de urgenta pentru a identifica un tratament optim.

Alveolita postextractionala

Acest tip de infectie se manifesta la 3-4 zile dupa o extractie dentara, ea fiind insotita de durere foarte mare, iar, in cazuri extreme, de febra, imposibilitatea de a deschide gura si miros neplacut. Odata resimtita, pacientul trebuie sa mearga de urgenta la doctor deoarece anaglezicele nu au efecte concrete.

Fracturile de maxilar/mandibula

De regula aceste probleme pot aparea ca urmare a unui traumatism foarte puternic si se manifesta prin durere la inghitire, masticatie ciudata, deformarea fetei, hemoragii, vanatai etc.

Gingvostomatita ulceronecrotica 

Aceasta problema este una extrem de grava si se manifesta prin aparitia unei inflamatii a gingiei ce este insotita de necroza. Durerea creste in intensitate la atingere, la masticatie si in contactul cu alimentele fierbinti.

In concluzie, acestea sunt 5 cazuri care pot fi considerate drept urgente stomatologice.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare