AcasăCasa & GradinaCum îți poți transforma baia într-o oază de relaxare

Cum îți poți transforma baia într-o oază de relaxare

Baia este un spațiu familiar pe care îl folosim zilnic, dar care, de multe ori se rezumă la o funcționalitate strictă – un loc unde ne grăbim să ne spălăm și să ne pregătim pentru ziua ce vine. Dar ce s-ar întâmpla dacă am putea transforma acest spațiu într-un refugiu personal, o oază de liniște și relaxare?

Creează un spațiu relaxant prin coerența materialelor 

Baia ta poate fi un refugiu relaxant, departe de agitația zilnică. Un element cheie în amenajarea sa este alegerea materialelor. Utilizarea unui material principal, integrat armonios în design, poate crea un spațiu unitar și relaxant. Cum poți realiza acest lucru? 

Optează pentru lemn, piatră, ceramică sau alt material care te inspiră și utilizează-l preponderent pentru pardoseală, pereți sau ambele. Alege baterii chiuveta baie și alte instalații sanitare care se potrivesc cu materialul principal și astfel vei crea senzația de coeziune în întregul spațiu.Adaugă accente subtile cu accesorii din materiale complementare, precum prosoape din bumbac sau covoare din fibre naturale.

Deși concentrarea pe un singur material poate fi relaxantă, nu ezita să combini diverse materiale pentru a crea un spațiu personalizat. De exemplu, poți combina pardoseala din marmură cu mobilier din lemn pentru un aspect elegant și călduros.

Adaugă corpuri de iluminat

Chiar dacă nu ai timpul sau bugetul necesar pentru a face o renovare totală a băii, care include și instalarea unor noi obiecte sanitare baie, actualizarea iluminatului poate modifica designul băii fără a investi mult timp sau bani. Prin actualizarea sistemului de iluminat, poți crea un mediu luminos și plăcut, care să contribuie la crearea unei atmosfere relaxante în baie.

Cele mai citite articole

Există o varietate de opțiuni pentru iluminatul în baie, de la aplice și spoturi LED, până la lămpi suspendate și iluminat ambiental. Alege surse de lumină moderne și eficiente din punct de vedere energetic și vei obține un spațiu bine iluminat, care să ofere senzația de confort. 

Experimentează cu tapetul

În momentul actual, tapetul nu mai este doar o modalitate de acoperire a pereților, ci și o modalitate de a adăuga un accent deosebit în designul băii. Optând pentru un model îndrăzneț, poți adăuga un element original în spațiul tău de baie, transformându-l într-un loc plin de personalitate și stil.

Datorită varietății de modele și culori disponibile, poți alege cu ușurință tapetul care va corespunde preferințelor tale. Optează pentru un design floral pentru a adăuga un aer romantic în baie, sau un model geometric pentru a crea un aspect modern. Este important să alegi un tapet rezistent la umiditate pentru a evita eventualele neplăceri cu înlocuirea acestuia.

Pune-ți creativitatea pe primul plan și vei putea transforma baia ta într-o oază de relaxare. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare