AcasăDiverseIn ce consta activitatea agricola in perioada anotimpului rece?

In ce consta activitatea agricola in perioada anotimpului rece?

Desi odata cu finalizarea lucrarilor agricole necesare dupa recoltare, multi oameni sunt de parere ca activitatea agricola se termina, iar agricultorii se pot odihni pentru a incepe cu forte proaspete activitatea inca de la primele semne al sosirii primaverii. In realitate insa acestia au in continuare treaba de facut. 

O parte dintre culturile agricole, cum ar fi cele de orz si ovaz, sunt cultivate inainte de sosirea anotimpului rece. Astfel ca acestea au nevoie, pe parcursul timpului, de o serie de lucrari, unele dintre acestea fiind necesare sa fie efectuate chiar iarna. 

Care sunt lucrarile agricole necesare iarna? 

Ingrasamantul natural este o solutie foarte apreciata atat de agricultori, cat si de cumparatorii produselor acestora, datorita rezultatelor pe care le au fara a implica substante chimice. De aceea, in perioada anotimpului rece, transportul si imprastierea gunoiului de grajd pe terenurile agricole, care ulterior este introdus sub araturi, este o activitate agricola care inca se mai practica. 

Cele mai citite articole

De asemenea, pentru culturile de toamna, semanate in apropierea sezonului rece, este momentul in care sunt necesare lucrarile de fertilizare, lucrari care consta in difuzarea azotului, cu ajutorul unor utilaje agricole potrivite, chiar si pe terenul inghetat. Este important de mentionat ca fertilizarea cu azot nu se face si pentru culturile al caror sol a fost deja fertilizat toamna, precum si faptul ca este diferita concentratia sau tipul de fertilizator in functie de tipul culturii si de zona geografica in care aceasta se afla. 

O alta activitate pe care agricultorii trebuie sa o execute in perioada anotimpului rece este verificarea semintelor si cartofilor din depozite, pentru a se asigura ca se mentin intr-o stare buna, mai ales daca acestea urmeaza a fi cultivate odata cu venirea primaverii. 

Pregatirea terenului agricol pentru a se putea incepe lucrarile odata ce vreme va permite, cum ar fi eliminarea apei de pe terenurile joase, este o alta activitate pe care agricultorii trebuie sa o indeplineasca, la fel cum este si verificarea culturilor de tomna, pentru a observa modul in care acestea se prezinta si ce masuri sunt necesare in functie de conditiile meteo. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare