AcasăLifestyleNume baieti biblie

Nume baieti biblie

Adam

Adam este primul om care apare in Biblie. El este prezentat in Geneza, ca fiind creat direct de catre Dumnezeu din pamant si suflarea vietii de catre El in trupul lui. Acesta l-a pus pe Adam in gradina Eden sa se ingrijeasca si sa o pazeasca. Acesta a fost primul barbat si prima femeie a fost Eva, sotia sa. Adam si Eva au primit un set de instructiuni de la Dumnezeu si au fost avertizati ca daca vor incalca aceste instructiuni, vor pierde privilegiile oferite de Dumnezeu. Cu toate acestea, Adam si Eva au incalcat aceste instructiuni si au fost alungati din gradina Eden. Adam a trait aproximativ 930 de ani si a fondat prima familie pe pamant.

Seth

Seth a fost fiul lui Adam si al Evei si al treilea copil al lor. El a fost nascut dupa moartea fratelui sau mai mare, Abel. Numele lui Seth inseamna "cel care se compenseaza" si a fost dat fiului lui Adam din cauza pierderii lui Abel. Din cauza acestui lucru, Seth a fost considerat ca fiind simbolul prezentei lui Dumnezeu de a-si compensea poporul. Prima sa fiica, Aklia, a fost mama lui Enos, care, conform Genezei, a fost primul om care a invocat numele Domnului. Acest lucru se considera ca a marcat inceputul unei noi generatii de credinta in Dumnezeu.

Noah

Noah a fost fiul lui Lamech si unul dintre cei mai cunoscuti personaje din Biblie. El este mentionat in Geneza ca facand parte din semintia lui Seth. In timpul vietii sale, Dumnezeu l-a ales pe Noah ca sa aduca o informatie pe care oamenii o foloseau in acel timp si aceasta informatie a fost ca va veni o catastrofa iminenta. In urma tuturor acestor avertizari, Noah a construit un arc sau o corabie si a adunat toate vietatile pe care Dumnezeu i le-a ordonat. El a fost unul dintre cei mai importanti lideri spirituali din istoria poporului lui Israel.

Abram

Cele mai citite articole

Abram a fost fiul lui Terah si unul dintre cei mai importanti patriarhi ai Vechiului Testament. El era originar din Ur din Caldee si a fost chemat de Dumnezeu sa lucreze cu El. In consecinta, Abram si familia sa au plecat din Ur si au calatorit prin Canaan, Palestina si Egipt. La un moment dat, Dumnezeu l-a binecuvantat pe Abram si i-a promis ca el si semintia sa vor mosteni aceasta pamant. De atunci, Abram a devenit un simbol al increderii in Dumnezeu si a fost considerat ca fiind parintele tuturor popoarelor.

Isaac

Isaac a fost fiul lui Abram si al Sarai. El a fost primul copil al cuplului si a fost considerat ca fiind asemanator cu Isus Hristos in sensul ca fiecare a fost un prim fiu al unui parinte foarte devotat. Isaac a fost oferit lui Dumnezeu de catre parintii sai, chiar si dupa ce au aflat ca acesta trebuia sa fie sacrificat, insa Dumnezeu a oprit sacrificiul si l-a schimbat cu un miel. Isaac a fost considerat ca fiind simbolul increderii in Dumnezeu si a fost primul om care a fost uns ca rege al lui Israel.

Iacov

Iacov a fost fiul lui Isaac si nepotul lui Abram. El si fratele sau mai mare, Esau, s-au nascut in aceeasi zi si au fost ambii doriti de parintii lor. Cand Isaac si-a ales un fiu din cei doi copii, Iacov a primit binecuvantarea lui in locul lui Esau si a fost numit regele lui Israel. El s-a intalnit ulterior cu Dumnezeu si a primit numele de Israel, care inseamna "El lupta cu Dumnezeu". Iacov se considera un simbol al fortelor spirituale si al increderii in Dumnezeu si a fost considerat parintele tuturor popoarelor.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare