AcasăUncategorizedNumere blestemate

Numere blestemate

Introducere

Numerele sunt o parte importanta a vietii noastre, dar exista anumite numere care sunt considerate blestemate. Aceste numere au fost asociate cu nefericirea, pierderea si chiar moartea. Cu toate acestea, desi aceste superstitii sunt comune in intreaga lume, ele variaza de la cultura la cultura. De-a lungul timpului, numerele blestemate au fost asociate cu diverse evenimente nefaste, iar conceptul a fost folosit si in literatura, film si alte forme de arta.

Originea numerelor blestemate

Numerele blestemate au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a semnala rau augur si au fost asociate cu diferite credinte si superstitii. Unele dintre cele mai vechi referinte la numere blestemate provin din antichitatea greaca, unde numerele 4 si 13 erau considerate blestemate, asociate cu moarte si nefericire. Numerele 4 si 13 au fost considerate blestemate si in antichitatea romana, unde 4 era asociata cu moartea si 13 cu nefericirea, deoarece 13 era considerat un numar nesabuit.
De-a lungul istoriei, conceptul de numere blestemate a fost folosit in culturi si religii diferite, inclusiv in crestinism, iudaism si islam. Numerele 3, 6, 7 si 9 sunt numere sfinte in crestinism si au fost asociate cu concepte pozitive de putere si bunastare. In iudaism, numerele 4 si 13 erau considerate blestemate, asociate cu moartea si nefericirea, in timp ce numerele 7 si 16 erau considerate sfinte si asociate cu bunastarea si prosperitatea.

Numarul 13

Unul dintre cele mai cunoscute numere blestemate este numarul 13, care este un simbol al nefericirii si al ghinionului. Povestile despre numarul 13 sunt comune in culturi din intreaga lume si se spune ca, daca esti intalnit de 13 persoane, vei avea ghinion. Aceasta superstitie este atat de puternica incat multi oameni evita sa aiba 13 persoane la mesele lor. De asemenea, multi au evitat sa ia nastere pe data de 13, sau sa isi faca casatoria in aceasta zi, considerand ca numarul 13 aduce ghinion. De asemenea, se crede ca exista o intalnire anuala a Diavolului, care are loc pe data de 13.

Numarul 4

Un alt numar blestemat este numarul 4, care este cunoscut ca fiind simbolul fatului. Acest numar este considerat blestemat in culturi din intreaga lume, inclusiv in culturi chinezesti, japoneze si coreene. Numarul 4 este asociat cu nefericirea si moartea, iar multe culturi au evitat sa foloseasca acest numar, inclusiv in numele persoanelor sau in numele cladirilor. De asemenea, exista superstitia ca, daca vei auzi 4 clopote sunand, vei avea ghinion in acea zi.

Numarul 666

Unul dintre cele mai cunoscute numere blestemate este 666, care este cunoscut ca fiind numarul Diavolului. Acest numar a fost asociat cu Diavolul atat in Biblie, cat si in literatura si filmele de groaza. Numarul 666 este considerat si un simbol al raului, necredintei si ghinionului, iar multi oameni evita sa foloseasca acest numar. De exemplu, multi aleg sa nu-si cumpare obiecte care au pretul de 666 de dolari sau sa nu construiasca cladiri in care numarul camerelor sa fie 666.

Concluzie

Numerele blestemate au fost asociate cu nefericirea, pierderea si chiar moartea din antichitate. Numerele blestemate cele mai comune sunt numarul 13, numarul 4 si numarul 666. Aceste numere blestemate sunt asociate cu ghinionul si superstitiile au fost folosite de-a lungul timpului pentru a avertiza oamenii de la evenimente nefaste. Cu toate acestea, desi aceste superstitii sunt comune in intreaga lume, ele variaza de la cultura la cultura.

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare