AcasăUncategorizedNumere intregi

Numere intregi

Introducere

Numerele intregi sunt un set fundamental de numere care se gasesc in matematica. Acestea au fost folosite de mii de ani si sunt folosite in aproape toate domeniile matematicii. Numerele intregi sunt esentiale pentru a intelege multe alte concepte matematice. Acest articol va explora ce sunt numerele intregi, cum se definesc si cum se utilizeaza.

Definitie

Numerele intregi sunt clasificate in mod traditional drept numere care nu sunt fractionare. Aceasta inseamna ca acestea nu pot fi scrise ca sume sau diferente de alte numere. Acestea sunt, de asemenea, numere naturale care nu au parti fractionare. Acestea sunt, de asemenea, numere fara parti fractionare, care se intind de la numere negative la numere pozitive nelimitate. Aceste numere sunt denumite uneori numere reale.

Simboluri

Numerele intregi sunt reprezentate adesea folosind simbolul matematic Z. Acesta se refera la numerele intregi, adica toate numerele pozitive, negative si zero. Aceasta este o convenţie folosită in mod obişnuit in matematica şi este folosită pentru a arata un set de numere intregi. Acest simbol este folosit adesea in matematica, ceea ce face ca el sa poata fi usor recunoscut.

Aplicatii

Numerele intregi pot fi folosite in foarte multe aplicatii matematice. Acestea sunt folosite, de exemplu, pentru a efectua adunari si scaderi, pentru a calcula resturi si chiar pentru a regla multe alte probleme matematice. Acestea sunt, de asemenea, folosite in teoria numerelor, in care se studiaza proprietatile numerelor intregi si modul lor de interactiune cu alte numere. Numerele intregi pot fi folosite si pentru a identifica diferite tipuri de functii, cum ar fi analogii in care patru puncte pot fi conectate prin trasee liniare sau curbe.

Operatii

Numerele intregi pot fi unite intr-o operatie matematica. Operatiile matematice sunt adunari, scaderi, inmultire si impartire. Aceste operatii pot fi aplicate numerelor intregi pentru a obtine rezultate matematice specifice. Aceste operatii pot fi, de asemenea, utilizate pentru a efectua operatii aritmetice, cum ar fi adunarea, scaderea si inmultirea numerelor intregi. Acestea sunt, de asemenea, folosite pentru a compara numere intregi si pentru a gasi diferente sau raporturi intre acestea.

Notatii

Numerele intregi pot fi, de asemenea, notate in mai multe moduri. Notatiile pot fi utilizate pentru a indica valoarea unui numar intreg. Acestea sunt folosite adesea pentru a simplifica probleme matematice si pot fi folosite si pentru a afisa si a compara numere intregi. Notatiile sunt adesea folosite pentru a indica marimi diferite, cum ar fi grade Celsius fata de grade Fahrenheit si pentru a face comparatii intre numere.

Concluzie

Numerele intregi sunt o parte esentiala a matematicii si sunt folosite in aproape toate ramurile acesteia. Acestea sunt numere naturale care nu au parti fractionare si sunt folosite pentru a efectua adunari si scaderi, pentru a calcula resturi si chiar pentru a regla si compara numere. Acestea sunt, de asemenea, notate in mai multe moduri, astfel incat sa poata fi usor recunoscute si interpretate. Numerele intregi sunt esentiale pentru a intelege si a intrebuinta multe dintre principiile matematice.

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare