AcasăTehnologieNumerele care se aduna se numesc

Numerele care se aduna se numesc

Numerele care se aduna se numesc

Atunci când se vorbește despre adăugarea de numere, majoritatea oamenilor se gândesc la adunarea lor. Însă, adăugarea nu este singura operațiune efectuată asupra numerelor. Există mai multe operații matematice care se efectuează asupra numerelor și fiecare poartă un nume diferit. Numerele care se adună se numesc sumă. Adunarea numerelor este un element fundamental al matematicii, iar sumele sunt folosite în mod regulat în viața de zi cu zi și în diverse domenii de specialitate.

Principiul adunarii

Principiul adunării este simplu și se bazează pe ideea că două sau mai multe numere pot fi adunate împreună pentru a forma o sumă. De exemplu, atunci când se adună 3 și 4 se obține o sumă de 7. Această operație se poate extinde și la adunarea a mai multor numere. De exemplu, atunci când se adună 4, 5 și 6 se obține o sumă de 15. Această operație poate fi aplicată la orice număr de numere.

Simbolul de adunare

Adunarea este notată în matematică folosind simbolul „+”. De exemplu, 3 + 4 = 7 este o notație matematică pentru adunarea a 3 și 4, care se traduce prin suma de 7. Această notație poate fi folosită pentru a scrie orice operație de adunare. De exemplu, 4 + 5 + 6 = 15 este o notație matematică pentru adunarea a 4, 5 și 6, care se traduce prin suma de 15.

Adunarea cu numere negative

În plus față de numerele pozitive, adunarea poate fi aplicată și la numerele negative. Atunci când se adaugă numere negative, rezultatul poate fi și pozitiv sau negativ. De exemplu, adunarea a 3 și -4 dă ca rezultat -1. Aceasta se poate înțelege ca un număr pozitiv care a fost scăzut cu 4. Pe de altă parte, adunarea a -3 și -4 dă ca rezultat -7. Aceasta se poate înțelege ca un număr negativ care a fost scăzut cu 4.

Adunarea cu numere fracționare

Adunarea poate fi aplicată și la numere fracționare. Numerele fracționare sunt formate din două părți, numită cifră numerator și numitor. Cifra numerator este numărul din partea de sus a fracției, în timp ce numitorul este numărul din partea de jos. Adunarea este calcualtă în același mod ca și pentru numerele obișnuite, prin adăugarea lor. De exemplu, 3/4 + 1/2 = 5/4. Acest lucru se poate înțelege ca 3/4 fiind adunat cu 1/2, dând ca rezultat 5/4.

Adunarea matricială

Adunarea poate fi aplicată și la matrice. Matricea este un set de numere organizate sub formă de tabel. Numerele pot fi adăugate în același mod ca și în cazul adunării regulare, prin adăugarea lor. De exemplu, dacă avem următoarea matrice:

| 1 2 |
| 3 4 |

Atunci adunând matricea cu următoarea matrice:

| 5 6 |
| 7 8 |

Rezultatul va fi:

| 6 8 |
| 10 12 |

Concluzie

Adunarea este o operație fundamentală a matematicii și se referă la adăugarea a două sau mai multe numere împreună pentru a forma o sumă. Adunarea poate fi aplicată la numere pozitive, negative, împărțite și la matrice. Adunarea este notată în matematică folosind simbolul „+”, în timp ce numele numerelor adăugate este sumă.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.