AcasăDiverseCare sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand cumperi un...

Care sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand cumperi un mop plat?

Un mop este foarte important pentru curățenia intr-o locuinta. S-ar putea considera că a da cu mopul este o sarcină ușoară, dar este mult mai complexa decât pare la prima vedere. Când vine vorba de o astfel de treaba, alegerea celui mai bun produs capabil sa curete in mod corespunzator pare fi o sarcină descurajantă.

Există diverse tipuri de mopuri disponibile pe piață și fiecare tip este conceput pentru anumite categorii de curatenie. Principalii factori de care trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza un astfel de produs de curatenie sunt mentionati ulterior.

Materialul din care mopul este fabricat

Conform specialistilor in curatenie, mopurile din microfibra sunt considerate a fi printre cele mai bune. Datorita faptului ca sunt puternic absorbante, nu sunt abrazive și rezistă foarte mult timp fără să se uzeze, chiar daca au fost folosite la o intensitate crescuta. Sunt, de asemenea, excelente pentru podelele mai pretentioase, cum ar fi cele din lemn, reusind sa previna aparitia zgarieturilor.

Forma ergonomica

Cele mai citite articole

Pe langa protejarea podelei, astfel incat sa nu se zgarie, este important ca mopul sa fie usor de utilizat, mai ales daca trebuie sa curete suprafete extinse.   

Tipul de podea

Unele mopuri sunt create special pentru anumite tipuri de podele. Așadar, inainte de achizitionarea mopului, conteaza foarte mult sa se tina cont de tipul de podea pe care urmeaza sa fie folosit. In cazul in care se achizitioneaza un mop cu pulverizator care vine la pachet si cu un lichid de curățare, trebuie sa se verifice daca modelul respectiv nu afecteaza sub nicio forma tipul de podea. Există solutii special concepute pentru lemn de esență tare, vinil, gresie etc.

Modelele de mopuri plate sunt unele dintre cele mai populare tipuri de mopuri folosite pentru curățarea podelelor. Pentru rutina zilnică de curățenie a spațiilor mici si a colturilor, acestea sunt potrivite. Mopul cu design plat, alungit și dreptunghiular, care vine la pachet cu materialul din microfibra este o alegere care a capatat popularitate in ultima vreme, datorita eficientei ridicate in timpul cu curateniei, dar si datorita design-ului placut.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare