AcasăAutoCare sunt cele mai bune anvelope pentru iarna?

Care sunt cele mai bune anvelope pentru iarna?

Desi anotimpul rece a sosit deja, nu toti sofeii si-au dotat masinile cu anvelopele de iarna, considerand ca temperaturile inregistrate in aceasta perioada sunt mult prea ridicate pentru aceasta perioada a anului. Totusi, primele zapezi au cazut deja in tara, iar soferii care nu sunt pregatiti adecvat nu ar trebui sa plece cu masinile in astfel de conditii riscante. 

Primul pas pe care ar trebui sa il faca cei care au amanta pregatirea masinii pentru iarna ar fi alegerea si montarea unor anvelope de iarna, care sa le ofere siguranta in timpul rularii pe carosabil, indiferent de conditiile in care se afla acesta. Printre criterie de care tin cont soferii cand isi aleg anvelopele de iarna sunt pretul si brandul acestora, cei mai pretentiosi alegand anvelope de iarna Goodyear, care sunt recunoscute pentru calitatea si performantele lor.

Care este rostul anvelopelor de iarna? 

Soferii care ignora normele legislative care obliga folosirea unor anvelope potrivite in anotimul rece, nu numai ca se vor alege cu sanctiuni din partea organelor de politie, dar isi pun si propria viata in pericol, precum si a pasagerilor lor si a celorlalti participanti la trafic. 

Cele mai citite articole

Principala diferenta dintre anvelopele de iarna si cele de vara consta in materialul folosit pentru realizarea acestora. In cazul anvelopelor de iarna sa foloseste un cauciuc moale si care are o rezistenta ridicata la temperaturi scazute, pentru a facilita contactul cu carosabilul pe o suprafata cat mai mare a anvelopei. Astfel, manevrarea si franarea autovehiculelor se poate face mai usor chiar si in conditii de carosabil acoperit cu polei sau zapada. 

In schimb, anvelopele de vara sunt realizate dintr-un cauciuc al carui grad de rezistenta la temperaturi inalte sa fie unul foarte ridicat, deoarece temperaturile din timpul verii de la nivelul asfaltului pot fi unele foarte mari. 

De asemenea, mai exista si anvelopele all season, pe care soferii le pot folosi in orice anotimp, numai ca acestea nu au randamentul nici al anvelopelor de iarna, nici al celor de vara, oferind un grad de protectie mediu. Prin urmare, trebuie sa se puna in balanta toate aspectele legate de siguranta oferita de masina si de anvelopele acesteia. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare