AcasăCasa & GradinaCuratarea saltelelor – cand si de ce este necesara?

Curatarea saltelelor – cand si de ce este necesara?

Curatenia nu se limiteaza numai la aspirarea si stergerea suprafetelor de praf, ci pentru o curatenie eficienta, care sa ajute la obtinerea unui mediu de trai sanatos, este necesar sa se curete si saltelele, mai ales ca oamenii petrec aproximativ 26 de ani din viata dormind. 

Desi pot parea curate, saltelele atrag praful si sunt pline cu acarieni si chiar particule de piele moarta, par, care pot afecta starea de sanatate a membrilor familie. Cei care au cel mai mult de suferit din cauza acestora sunt alergicii, acarienii fiind unul dintre cei mai populari alergeni care produc crize persoanelor care sufera de alergii respiratorii. 

La ce interval se recomanda curatarea saltelelor? 

Saltelele pot fi curatate atat prin aspirare, cat si prin spalare si igienizare. Daca in cazul igienizarii se recomanda efectuarea numai atunci cand exista pete, o saltea ar trebui aspirata regulat, pentru a se obtine un spatiu de dormit curat si propice pentru odihna. 

Desi lenjeria de pat are rolul de a proteja salteaua si de a permite oamenilor sa obtina un asternut curat simplu si rapid, tot patrund in profunzimea saltelei particule de praf, de piele moarta, par, acarieni, care in timp pot duce la aparitia unui disconfort in timpul somnului. 

Cele mai citite articole

Cum somnul este esential pentru o buna functionare a organismului uman, este foarte important sa se ia toate masurile pentru ca acesta sa fie unul de buna calitate. Astfel ca aspirarea regulata a saltelei ar trebui sa intre in rutina de curatenie a oricarei gospodine.

Cum se poate curata eficient salteaua? 

In fiecare casa exista un aspirator sau alt dispozitiv similar folosit pentru curatarea suprafetelor dure de praf si mizerie. Desi poate fi folosit aproape orice tip de aspirator pentru curatarea saltelelor, cu cat acesta este mai performant, cu atat va actiona mai in profunzime, absorbind o cantitate foarte mare de praf. 

De aceea, cei care tin foarte mult la acest aspect ar trebui sa ia in considerare un sistem Kirby, aspirator performant care poate fi transformat in mai multe dispozitive pentru curatenie si igienizare, datorita celor 12 accesorii ale sale. 

Acesta poate fi folosit deci si pentru igienizarea saltelelor, creandu-se mediul curat potrivit odihnei.  

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare