Nu doar viteza și fiabilitatea rețelei de internet este importantă. Echipamentele precum calculatoarele și laptop-urile au și ele un rol extrem de important. Durata lor de viață este predefinită. Drept urmare, odată ce devin depășite, dau anumite semne. Acestea indică faptul că trebuie schimbate. Printre cele mai frecvente semne se numără și:
Incompatibilitate după actualizare
E posibil ca după o actualizare echipamentul să nu mai existe compatibilitate cu programele sau cu modul de funcționare. Oamenii pot încerca să schimbe hard disk-ul și RAM-urile. Uneori poate funcționa. Totuși, erorile repetate sunt un semn clar că trebuie schimbat echipamentul. Programele sunt actualizate constant. Drept urmare, pentru o bună funcționalitate a lor, trebuie să fie compatibil și dispozitivul.
Cooler-ul face zgomot mult
În acest caz, proprietarul ar trebui să încerce să schimbe răcitorul. Este adevărat că în cooler se adună mult praf și scame. Însă, de cele mai multe ori, nu acesta este problema. Dacă începe să se înfierbânte tot mai des și mai mult calculatorului, atunci este necesar unul nou. La un moment dat nivelul de performanță al dispozitivului scade, deci se impune înlocuirea sa.
Pornirea durează mai mult decât ar trebui
Un semn clar al înlocuirii dispozitivului este viteza de procesare tot mai scăzută. Calculatorul se mișcă greoi la pornire sau la demararea oricărei aplicații instalate pe el. Acest lucru poate persista chiar dacă se actualizează soft-ul sau dacă se schimbă diverse componente. Este un impediment, mai ales dacă cineva lucrează cu mai multe aplicații simultan sau online casino.
Bateria se descarcă rapid
Bateriile laptopurilor au o anumită durată de viață. Dacă aceasta scade la o capacitate de 80%, atunci e clar că trebuie să fie înlocuită. De multe ori problema se rezolvă prin înlocuirea sa. Cu toate acestea, uneori nu este suficientă această acțiune. Din acest motiv, poate fi o soluție mai bună schimbarea calculatorului.
Se blochează
Blocarea frecventă a calculatorului e un semn clar că acesta ar trebui să fie înlocuit. Restartarea repetată și erorile dese sunt semne de luat în seamă. Uneori poate fi de vină sistemul de operare. Există posibilitatea ca sistemul să nu poată fi actualizat. Calculatoarele vechi nu suportă adeseori actualizările sistemelor de operare.
Reparațiile sunt prea scumpe
Dacă reparațiile valorează peste jumătate din valoarea unui laptop nou, nu se merită. O mai bună alternativă ar consta în cumpărarea unui dispozitiv nou. În plus, un calculator reparat poate ceda după o anumită perioadă. Pe de altă parte, unul nou prezintă mai multă garanție. Astfel, se pot evita neplăcerile în cele mai importante momente. Un echipament nou va fi mai fiabil, mai actualizat și mai rezistent.
Pe scurt
Calculatoarele au propria durată de viață. Totuși, nu se poate spune că același termen se aplică tuturor. Depinde foarte mult de modul în care este folosit și întreținut. Un calculator utilizat zilnic multe ore va avea o durată de viață mai scurtă. În cazul unui laptop, bateria se uzează mult mai repede. Chiar și așa, calculatoarele dau semne de oboseală. Semnele indică necesitatea achiziționării unui nou calculator. În final, aceasta ar putea fi cea mai bună decizie de luat.