AcasăLifestyleDescoperă simbolistica din spatele pandantivelor din aur

Descoperă simbolistica din spatele pandantivelor din aur

Există numeroase pandantive care înfățișează diverse simboluri încă din epoca victoriană, o perioadă istorică în care se promova masiv direcția pentru simbolism. Pentru că fascinația oamenilor din acele timpuri pentru simbolism încă se menține vie,  multe dintre simbolurile de atunci au fost integrate ca elemente speciale în bijuteriile contemporane.

Astfel, au fost realizate bijuterii de aur cu diverse modele de flori, pietre, insecte sau simboluri regăsite în creștinism. Pandantivele sunt bijuterii etalon pentru aceste simboluri.

6 modele de pandantive frecvent întâlnite și simbolistica lor

Cruce

Un simbol cu valențe puternice ale creștinismului, fiind de departe cel mai cunoscut simbol al acestuia. În general, cei care poartă un astfel de pandantiv, doresc să creeze o conexiune specială cu divinitatea. Un astfel de simbol este o confirmare a credinței sale.

Copacul Vieții

„Copacul Vieții” are o simbolistică specială, mai ales pentru cei care cred în efectul binefăcător oferit de metalele prețioase. Acest model este îl regăsim des în bijuterii, în special în pandantivele moderne. Acesta are scopul de a crea o legătură puternică între purtător și natură, dar și divinitate și credință. 

Inimă

Cele mai citite articole

În orice magazin de bijuterii se regăsesc bijuterii ce au integrate acest simbol. Având valențe romantice puternice, inima este unul dintre simbolurile preferate de oameni. El semnifică iubire, afecțiune, atenție și loialitate. Pandantivul în formă de inimă poate fi oferit drept cadou între îndrăgostiți, între prieteni sau chiar între părinți și copii.

Steaua lui David

Steaua lui David este puternic legată de iudaism, însă și alte culturi au început să folosească acest simbol în prezent. Se prezintă sub forma a două triunghiuri îmbinate. Steaua lui David este întâlnită cel mai mult la pandantive și are ca simbolistică dualitatea universală.

Ochiul lui Horus

Cei care sunt în căutarea unui pandantiv care să semnifice claritate, înțelepciune și protecție își pot îndrepta atenția către „Ochiul lui Horus”. Acesta este un simbol egiptean folosit în prezent la numeroase bijuterii pentru semnificația sa puternică.

Fluture

Pandantivele în formă de fluture inspiră libertate, entuziasm și energie pozitivă. Există anumite culturi care consideră că fluturele simbolizează o viață fericită, lungă și împlinită.

Concluzie

Pandantivele din aur prezintă o semnificație aparte în funcție de simbolul pe care îl înfățișează și reușesc să completeze perfect anumite coliere.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare