AcasăSanatateEliminarea fierului si manganului din apa: cate medii de filtrare exista? Iata...

Eliminarea fierului si manganului din apa: cate medii de filtrare exista? Iata ce spun specialistii!

La momentul actual, din ce in ce mai multi oameni constata ca apa din foraje nu este atat de pura pe cat s-ar dori, ea avand o culoare galben-roscata si un gust metalic, aceste aspecte fiind cauzate de catre concentratia mare de fier si mangan. Prin urmare, eliminarea fierului si manganului din apa a devenit o sarcina necesara pentru a se preveni, pe termen lung, aparitia de defectiuni ale centralelor, electrocasnicelor, boilerelor, masinilor de spalat etc. In situatia de fata, va fi necesara utilizarea unui mediu de filtrare, pe piata regasindu-se nu mai putin de 3 variante posibile.

Care sunt mediile de filtrare existente pe piata?

Dupa cum a fost mentionat anterior, la momentul de fata se gasesc 3 categorii de medii de filtrare optime, fiecare urmand sa fie folosit in functie de necesitatile purificarii apei respective:

Mediul de filtrare PYROLOX

Acest filtru este folosit atunci cand apa are o concentratie foarte mare de fier si mangan, el putand sa functioneze atat singur cat si impreuna cu un sistem de dozare clor. De asemenea, pH-ul apei care urmeaza sa fie tratat trebuie sa fie cuprins in intervalul 6,5-9. In termeni generale, pyroloxul este o forma minerala naturala de dioxid de mangan, acesta fiind considerat drept un mediu ecologic de filtrare a apei. El nu se consuma in procesul de eliminare a fierului si manganului, nu necesita substante chimice pentru regenerare si nu este distrus de clor.

Mediul de filtrare BIRM

Cele mai citite articole

Se foloseste atunci cand apa are o concentratie mai mica de fier si mangan iar pH-ul acesteia este cuprins in intervalul de 8-9. BIRM-ul nu se consuma in procesul de eliminare al fierului si trebuie schimbat odata la 5-6 ani.

Mediul de filtrare ECOMIX

Acesta se utilizeaza doar atunci cand concentratia de fier si mangan este una foarte mica, el fiind bazat pe consumabil ce se regenereaza cu pastile. 

In concluzie, acestea sunt principalele tipuri de medii de filtrare care pot fi intalnite pe piata, fiecare dintre ele avand utilitatile lor specifice.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare