Iustin Paraschiv consideră că nu se poate vorbi despre o adevărată dezvoltare agroindustrială fără focusarea pe obținerea de alimente sănătoase, ecologice. Iar acest lucru nu se poate face fără utilizarea unor tehnologii de vârf pe toate liniile de producție (pui, vită, porg, agricultură), fără optimizarea necontenită a costurilor de producție.
Organizația Carmistin își îndreaptă și în 2023 eforturile către:
● integrarea conceptului de sustenabilitate economică în strategiile de afaceri ale companiilor componente ale holdingului;
● comercializarea către consumatorii finali din întreaga țară doar a unor produse din carne valoroase nutritiv, provenite dintr-o activitate responsabilă și durabilă.
Deși brandul de pui LaProvincia este cel mai faimos actualmente pe plan național, nici în ceea ce privește calitatea produselor din carne de porc lucrurile nu stau diferit.
Având un lanț de producție bine fundamentat și controlat, în toate etapele sale, Carmistin reușește să obțină rezultate spectaculoase și în materie de carne de porc. Dar lucrurile nu se vor opri aici nici în 2023. Deja s-au creionat noi investiții ale lui Iustin Paraschiv pe linie de inovație, care vor pune bazele unei dezvoltării durabile, cu efecte tot mai reduse de poluare asupra mediului. Și asta fără a face însă rabat la calitate. Dimpotrivă, putem spune. Produsele din carne de porc ce vor fi comercializate în acest an și în viitor vor avea o calitate imbatabilă, poziționând organizația de firme Carmistin în topul producătorilor autohtoni din acest domeniu de activitate.
Cum consideră Carmistin că se poate obține o carne de porc calitativă?
Carnea de porc este cea mai consumată sursă de proteine animale din lume, având un gust special. Iar românii consumă pe scară largă carne de porc, fiind un produs tradițional pe meleagurile noastre. Tocmai de aceea, pentru ca producția să fie suficientă și să acopere cererea tot mai numeroșilor clienți, Carmistin are un lanț de producție strict organizat pe toate fazele sale, pentru că doar așa poate rezulta o carne de porc de calitate.
Lanțul de producție porcină cuprinde numeroase etape: de la producția de furaje de calitate superioară în fabricile proprii, transportatori, abatoare și până la segmentul de echipamente, distribuție și consumator final. Și alături de toate acestea este de mare importanță și cercetarea, care este o prezență activă, implicată în toate segmentele lanțului menționat, căutând permanent cele mai inventive soluții și tehnologii care să garanteze obținerea unei cărni de porc de calitate, respectând standardele de producție, sănătate și control în acord cu legislația în vigoare.
Managementul producției este, de asemenea, o parte esențială a asigurării calității cărnii de porc și include încorporarea celor mai eficiente metodologii, procese și tehnologii în procesul de producție.Ele se referă la: practicile de hrănire a animalelor, biosecuritate, bunăstarea animalelor, bunele practici de producție, trasabilitatea și îngrijirea mediului în general și a apei date animalelor din fermele de porcine.
Biosecuritatea în fermele de porci se referă la în măsuri de prevenire a pătrunderii și răspândirii bolilor în efectivul de animale.
Controlul strict al calității ingredientelor furajelor, tratarea corectă a efluenților și destinația corectă a deșeurilor de la porci fac parte din lista de măsuri pentru asigurarea calității efectivului.
Nutriția animalelor este un element important în producția de porci. Hrana pentru porci este echilibrată și include componente certificate pentru utilizare în hrana animalelor, cu control al calității și compoziției pentru a satisface pe deplin nevoile nutritive ale porcilor în fiecare etapă a vieții lor.
Apa furnizată animalelor face și ea parte din alimentație, fiind complet potabilă, pe lângă faptul că este monitorizată prin teste fizico-chimice și biologice.
Bunăstarea animalelor este acea stare de confort fizic, psihic și fiziologic care permite animalelor să-și desfășoare activitățile specifice speciei lor, libere de stresul cauzat de frică, foame, sete, frig, căldură. Această stare de confort este aceea care garantează porcilor să se dezvolte corespunzător pentru a ajunge la indicatorii tehnici, fără a suferi.
Acțiunile întreprinse de Iustin Paraschiv, fondatorul Carmistin, se orientează către susținerea practicilor agroindustriale durabile și dezvoltarea liniilor de producție a produselor, fiind în deplin acord cu cerințele consumatorilor de azi, oricât de pretențioși ar fi aceștia.