AcasăTravelNumerele in germana

Numerele in germana

Introducere

Cunoasterea numerelor este esentiala in toate limbile straine, iar aceasta este o tehnica foarte importanta pentru a invata limba germana. Este important sa stiti cum sa numarati in germana pentru a intelege si a comunica cu persoanele vorbitoare de limba germana. Acest articol va ofera o viziune generala asupra numerelor in limba germana si va explica modul in care se utilizeaza, impreuna cu exemplele lor.

Sistemul de numarare german

Sistemul de numarare din limba germana se bazeaza pe cifrele arabe, fiecare numar fiind denumit printr-o cifra, mai multe cifre sau o combinatie de cifre si cuvinte. Cele mai mari numere sunt denumite cumulativ, asemenea sistemului de numarare in engleza. De exemplu, pentru a numara la un milion, se utilizeaza cifra unu seguido de milion sau un milion si unu.

Numerele cardinale in germana

Numerele cardinale sunt numere folosite pentru a indica cantitati, inclusiv numarul de obiecte si ordinul. Exemplele lor includ unu, doi, trei, patru, cinci si asa mai departe. In limba germana, numerele cardinale sunt scrise folosind cifre arabe, incepand cu unu si terminand cu nouăsprezece. Exemplele printre numerele cardinale in germana includ: ein (unu), zwei (doi), drei (trei), vier (patru), fünf (cinci), sechs (sase) si so weiter (si asa mai departe).

Numerele ordinale in germana

Cele mai citite articole

Numerele ordinale sunt numere folosite pentru a indica ordinea obiectelor. Exemplele lor includ primul, al doilea, al treilea, al patrulea si asa mai departe. In limba germana, numerele ordinale sunt denumite adaugand terminatia -te la sfarsitul numerelor cardinale, cu exceptia numerelor unu si doi. Exemplele printre numerele ordinale in germana includ: erste (primul), zweite (al doilea), dritte (al treilea), vierte (al patrulea), fünfte (al cincilea) si sechste (al saselea).

Numerele multiplicative in germana

Numerele multiplicative sunt numere folosite pentru a indica multiplele unui numar sau a unei cantitati. Exemplele lor includ prima, a doua, a treia, a patra si asa mai departe. In limba germana, numerele multiplicative sunt denumite adaugand terminatia -mal la sfarsitul numerelor cardinale, cu exceptia numerelor unu si doi. Exemplele printre numerele multiplicative in germana includ: einmal (o data), zweimal (de doua ori), dreimal (de trei ori) si fünfmal (de cinci ori).

Fraze utile cu numere in germana

Acestea sunt doar cateva dintre frazele utile ce utilizeaza numere in limba germana: Wie viele? (Cate?), Ich habe einundzwanzig Euro (Am douazeci si unu de euro), Ich mag die Nummer drei (Imi place numarul trei), Es gibt zehn Leute in meinem Klassenzimmer (Sunt zece oameni in camera mea de clasa) si Ich habe sechs Geschwister (Am sase frati si surori). Acestea sunt doar cateva exemple ale modului in care numerele sunt folosite in limba germana.

Concluzie

Numerele sunt esentiale pentru a invata limba germana. Acest articol a oferit o viziune generala asupra numerelor in limba germana si a explicat modul in care se utilizeaza, impreuna cu exemplele lor. Finantarea este esentiala pentru a exersa si a face fata provocarilor implicate in invatarea unei limbi straine. Avand aceste cunostinte, va fi mult mai usor sa va obisnuiti cu numerele in limba germana si sa va faceti intelesi de catre persoanele vorbitoare de limba germana.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare