AcasăCasa & GradinaSe poate pune parchet peste incalzirea prin pardoseala?

Se poate pune parchet peste incalzirea prin pardoseala?

Eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala depinde de performanta echipamentului de producere a caldurii, dar si de calitatea acoperirii alese pentru pardoseala. Gresie, piatra, parchet, linoleum, chiar si covor, in anumite conditii, exista numeroase solutii dintre care se poate alege.

In general, sistemele de incalzire in pardoseala functioneaza prin radiatie, care incalzeste corpurile, peretii si suprafetele, motiv pentru care alegerea materialelor poate intensifica sau atenua difuzia uniforma a caldurii in incapere. 

Desi preferate sunt piatra si gresia protelanata sunt materialele preferate pentru pardoseala in acest caz si parchetul este perfect fezabil in anumite conditii, mai ales ca pe piata exista si modele de parchet special pentru incalzire in pardoseala

Ce tip de parchet ar trebui ales pentru incalzirea in pardoseala?

Cele mai citite articole

Parchetul este o solutie calda si eleganta, care este adesea luata in considerare de proprietarii locuintelor. In plus, exista unele pardoseli de parchet care sunt perfect potrivite pentru acoperirea incalzirii prin pardoseala, motiv pentru care lemnul nu ar trebui evitat in aceste situatii. Totul tine de specificitatea materialelor si de conditiile de instalare, dar este necesar sa se stie si cum sa se identifice cei mai buni candidati pentru incalzirea prin pardoseala.

  • Parchet din lemn masiv: cel mai bine evaluat

Parchetul din lemn masiv este un bun candidat. Conductivitatea sa termica este mai mare decat cea a parchetului lipit. Cu toate acestea, calitatea respectiva poate fi compromisa prin alegerea unei podele prea groase. In conditii optime de instalare, lemnul masiv asigura o buna distributie a caldurii pe podea.

  • Parchet prefabricat: alternativa

Relativ mai putin eficient, parchetul prefabricat are un avantaj economic clar fata de rivalul sau. Din punct de vedere estetic, aceasta solutie nu este diferita fata de lemnul masiv, cu un strat superior realizat din lemn nobil. Stratul superior este partea vizibila a pardoselii laminate si este format din trei straturi. Celelalte doua straturi sunt realizate din derivati din lemn.

  • Parchet stratificat: cu conditii

Multi producatori ofera diferite tipuri de parchet stratificat care sunt compatibile cu sistemele de incalzire prin pardoseala. Cu toate acestea, este important sa se verifice acest lucru inainte de achizitionare si montare. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare