AcasăCasa & GradinaStilul industrial, o tendință tot mai populară în proiectele moderne de amenajări 

Stilul industrial, o tendință tot mai populară în proiectele moderne de amenajări 

Stilul industrial se numără printre cele mai apreciate tendințe actuale în materie de amenajări interioare. Acesta mixează elemente moderne și clasice, ceea ce îi conferă locuinței un design aparte, dar și o eleganță desăvârșită, la granița fină între nou și vechi. 

Prin ce se remarcă stilul industrial?

Printre caracteristicile definitorii pe care le prezintă acest stil se numără: 

  • Lasă la vedere elementele structurale pe care le prezintă locuința – Nu va mai trebui să-ți faci probleme în ceea ce privește acoperirea țevilor din metal sau a pereților din cărămidă. 
  • Integrează spații open-space – O caracteristică de bază a stilului de amenajare industrial este definitivarea încăperilor în regim open-space, ceea ce oferă performanțe înalte în materie de confort și funcționalitate casei.
  • Are la bază materiale naturale – Printre cele mai populare opțiuni se numără lemnul, sticla sau oțelul, ceea ce accentuează estetica nonconformistă a direcției promovate.
  • Folosește farmecul tonurilor calde – Paleta cromatică include nuanțe neutre precum bej, crem și maro, ceea ce oferă posibilitatea definitivării armoniei vizuale. Practic, se poate crea un echilibru vizual prin cromatica aleasă, potențând astfel celelalte componente ale amenajării. 
  • Facilitează pătrunderea cu ușurință a luminii naturale în locuință – Stilul industrial promovează ideea de ferestre mari, voluminoase, care oferă dinamism încăperilor.

Ce elemente sunt definitorii într-o amenajare realizată în stil industrial?

Cele mai citite articole

Dacă vrei să te bucuri de avantajele stilului industrial e important să alegi cu atenție mobilierul și elementele de decor. În plus, ideale pentru stilul industrial sunt:

  • Sistemele de ferestre aluminiu – ele sunt perfect atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Pe lângă aspectul minimalist și finisajele care permit o valorificare a potențialului pe care îl oferă lumina naturală, astfel de ferestre garantează și performanțe în materie de siguranță și eficiență energetică. Astfel că, pentru o amenajare realizată în stil industrial, alegerea unor sisteme arhitecturale din aluminiu se dovedește a fi cea mai bună decizie.
  • Ceasurile masive de perete – Dacă vrei să accentuezi designul industrial al încăperii este recomandat să te orientezi către ceasurile impozante realizate din fier sau sticlă sau alte decorațiuni cu o estetică ușor vintage.
  • Mobilier în finisaje neșlefuite – Orientează-te către canapele cu design simplu, dar ușor nonconformist și piese de mobilier cu o structură metalică. Pentru a te asigura că fiecare element se pretează spațiului, măsoară cu atenție încăperile. 

Stilul industrial este un stil foarte popular în domeniul amenajărilor interioare. Are la bază atât elemente moderne, cât și clasice și oferă locuinței un design spectaculos. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare