AcasăDiverseTop 11 cele mai frumoase pisici din lume

Top 11 cele mai frumoase pisici din lume

În lumea fascinantă a animalelor de companie, pisicile au avut întotdeauna un loc special. Cu grația lor elegantă, ochii misterioși și personalitățile diverse. În acest articol, vom explora universul pisicilor și vom dezvălui topul celor mai frumoase pisici din lume.

Cele mai frumoase pisici din lume

Pisicile au fost mereu în centrul atenției în lumea animalelor de companie. Cu grația lor inconfundabilă, ochii misterioși și personalitățile variate, aceste feline au fost și rămân iubite de oameni din toate colțurile lumii. 

 1. British Longhair: Eleganța în blană lungă
British Longhair: Eleganța în blană lungă

Sursa foto

British Longhair este o rasă de pisică domestică de dimensiuni medii și cu o blană luxuriantă. Aceste feline sunt considerate unele dintre cele mai fotogenice din lume, datorită abilității lor de a se poziționa perfect pentru fotografii. 

Cu blana lor lungă și catifelată, aceste pisici necesită periaj periodic pentru a menține strălucirea și sănătatea blănii lor. Cu ochii lor expresivi și personalitatea lor fermecătoare, British Longhair sunt cu siguranță un spectacol pentru ochi și o companie minunată.

 1. Angora Turcească: 
Angora Turcească: 

Sursa foto

Angora Turcească este o rasă de pisică scundă, asemănătoare cu rasa Persană, dar mult mai mică în dimensiuni. Cu o greutate de maxim 4 kg, aceste feline au corpuri alungite, urechi lungi și ascuțite, cap mic, gât subțire și ochi mari. Această rasă face parte din speciile vechi de pisici, cu origini în Turcia. Cu personalități jucăușe și fire prietenoasă, Angora Turcească se bucură de popularitate în rândul iubitorilor de pisici.

 1. Scotish Fold: 
Scotish Fold: 

Sursa foto

Scotish Fold este una dintre cele mai iubite rase de pisici din lume, cunoscute pentru mutația lor genetică care afectează cartilajul și îi face urechile să se îndoaie înainte și în jos spre partea din față a capului. Această caracteristică unică le conferă un aspect adorabil și fermecător. Cu personalități prietenoase și blană catifelată, Scotish Fold sunt cu adevărat niște comorile în lumea pisicilor.

 1. British Shorthair: 
British Shorthair: 

Sursa foto

British Shorthair este una dintre cele mai vechi rase de pisici din Marea Britanie, cu corpuri foarte bine proporționate. Una dintre trăsăturile specifice ale acestei rase este expresia facială zâmbitoare, care le conferă un aer de veselie permanentă. Cu ochi mari și plini de înțelepciune, aceste pisici sunt un simbol al grației și eleganței.

 1. Pisica Norvegiană de pădure
Pisica Norvegiană de pădure

Sursa foto

Pisica norvegiană de pădure se remarcă prin blana lor deosebită, ochii mari și expresivi, urechile de dimensiuni medii și forma capului care se încadrează perfect într-un triunghi echilateral. Cu corpuri bine proporționate, picioare musculoase și lungi, aceste pisici emană o senzație de sălbăticie și frumusețe nordică.

 1. Ragdoll: Jucăușă și Impunătoare
Ragdoll: Jucăușă și Impunătoare

Sursa foto

Ragdoll face parte din topul celor mai frumoase pisici din lume și este adorată pentru aspectul său puternic și impozant. Cu o personalitate relaxată și jucăușă, aceste feline sunt adesea preferatele copiilor. Cu ochi mari și părțile lor moi, Ragdoll sunt adevărate perle în lumea pisicilor.

 1. Birmaneză: 
Birmaneză: 

Sursa foto

Birmaneza este una dintre cele mai populare rase de pisici, cu blană lungă și aspect ușor de întreținut. Sunt recunoscute pentru blana lor albă sau crem, corpul lung și construit solid, fața rotundă și urechile mici și rotunjite. Cu o personalitate jucăușă și veselă, aceste pisici sunt întotdeauna gata de distracție.

 1. Pisica Persană:
Pisica Persană:

Sursa foto

Pisica Persană este un exemplu perfect al eleganței, cu structura lor solidă, blana lungă, cap masiv, rotund și lat, și urechile mici și rotunjite. Cu personalități jucăușe și dornice de afecțiune, aceste pisici sunt mereu în căutare de iubire și atenție.

 1. Siameza: 
Siameza: 

Sursa foto

Cele mai citite articole

Siamezele sunt recunoscute pentru eleganța lor, cu corpul în formă ușoară de triunghi, bot subțire, urechi mari la baza capului și ochi albaștri migdalați. Sunt cunoscute pentru inteligența lor și loialitatea necondiționată, având mereu nevoie de afecțiune și atenție.

 1. Maine Coon: Impozantă și Pufoasă
Maine Coon: Impozantă și Pufoasă

Sursa foto

Maine Coon este rasa de pisici recunoscută pentru dimensiunile lor impresionante. Aceste feline pot crește foarte mari, asemănător cu câinii de dimensiuni mari. Cu blana lor pufoasă, sunt iubitoare și jucăușe, aducând un zâmbet pe fețele iubitorilor de pisici.

 1. Munchkin: 
Munchkin: 

Sursa foto

Munchkin sunt pisicuțele gingașe de mici dimensiuni, caracterizate prin picioarele lor scurte și blana lungă și pufoasă. Cu o personalitate jucaușă și energică, aceste feline sunt întotdeauna gata de joacă și distracție.

Cele mai scumpe pisici din lume

Dacă suntem în căutarea celor mai frumoase pisici din lume, trebuie să menționăm și costurile lor. În funcție de trăsăturile fiecărei rase și raritatea lor, prețurile pisicilor pot varia semnificativ. Iată câteva dintre cele mai scumpe rase de pisici din lume:

Pisica Ashera: 

Pisica Ashera: 

Sursa foto

Pisica Ashera este considerată cea mai rară pisică din lume, rezultată din încrucișarea pisicii leopard asiatice, a servalului african și a pisicii domestice. Aceste feline sunt inteligente, loiale și elegante, iar prețul lor poate ajunge între 15.000 și 100.000 de dolari.

Pisica Savannah: 

Pisica Savannah este rezultatul încrucișării unei pisici domestice cu un serval african. Adesea comparate cu câinii în ceea ce privește loialitatea, aceste pisici pot ajunge să coste până la 50.000 de dolari.

Pisica Bengaleză: 

Pisica Bengaleză: 

Sursa foto

Pisica Bengaleză este un hibrid între pisica leopard și o felină domestică, cu o structură adusă de la pisica leopard asiatică. Aceste feline au un temperament blând, domestic, și pot costa până la 25.000 de dolari.

Pisica Hipoalergenică Allerca: 

Această pisică se remarcă pentru gena sa care cauzează alergiile oamenilor la pisici. Cu toate acestea, prețul lor poate ajunge chiar și la 6.000 de dolari.

Pisica Peterbald: 

Pisica Peterbald este ușor de recunoscut deoarece nu are blană. Cu o personalitate inteligentă, prietenoasă și energică, un exemplar poate ajunge să coste chiar și 5.000 de dolari.

Pisica Sphynx: 

Pisica Sphynx: 

Sursa foto

Pisica Sphynx este o altă rasă de pisică fără blană, dar pielea lor poate avea diferite modele, creând iluzia unei blănițe. Un exemplar din această rasă poate costa până la 3.000 de dolari.

Scottish Fold: 

Scottish Fold: 

Sursa foto

Scottish Fold este una dintre cele mai frumoase pisici din lume și este inclusă și pe lista celor mai scumpe rase de pisici. Datorită aspectului său fizic, asemănător unei bufnițe din cauza urechilor mici, prețul unei pisici poate ajunge chiar și la 3.000 de dolari.

British Shorthair: 

British Shorthair: 

Sursa foto

Această rasă de pisică se bucură de popularitate în rândul iubitorilor de animale de companie și este una dintre cele mai căutate rase. O singură pisică poate ajunge până la 1.500 de dolari.

Așadar, lumea pisicilor este plină de frumusețe și diversitate, de la cele cu blănuri lungi și elegante, la cele fără blană și exotice. Indiferent de preferințele personale, fiecare pisică are propria ei frumusețe și farmec. 

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare