AcasăCasa & GradinaUsile de interior trebuie sa fie mai inchise sau mai deschise decat...

Usile de interior trebuie sa fie mai inchise sau mai deschise decat peretii?

Usile de interior sunt cele mai utile pentru a adauga intimitate camerelor, dar pot, de asemenea, sa reduca zgomotul si sa ascunde spatiile utilitare sau dezordinea. Cei care se ocupa de renovari se intreaba de cele mai multe ori daca usile trebuie sa fie mai inchise sau mai deschise decat peretii si celelalte accesorii. La urma urmei, camerele au adesea culori diferite de pereti in intreaga casa. Indiferent de culoarea aleasa, exista usi Porta Doors care se vor integra perfect in interior.

Cum se aleg usile raportat la pereti?

Nu se considera necesar ca usile de interior sa fie vopsite in aceeasi culoare ca si peretii. De fapt, folosirea unei potriviri perfecte este adesea considerata prea redundanta. Cu toate acestea, usile interioare ar trebui sa se coordoneze cu fiecare camera si cu stilul general al casei. De asemenea, toate usile interioare ar trebui sa fie de acelasi model, chiar daca sunt de culori diferite. 

Poate dura mult timp si efort pentru a revopsi toate usile interioare din casa si ar necesita mult timp pentru curatare, slefuire si uscare. Deci, este important sa fie luata o decizie informata atunci cand este aleasa culoarea lor. 

Cele mai citite articole

Deoarece peretii  interiori ocupa atat de multa din suprafata, ei vor dicta adesea personalitatea casei si vor reflecta scopul fiecarei camere. Ca atare, culorile usilor interioare sunt de obicei determinate de relatia lor cu peretii interiori. Se pot asorta usile interioare pentru a fi in armonie cu peretii, a contrasta cu acestia sau a ramane neutre.

Daca usile interioare sunt proiectate pentru a se potrivi cu peretii, cel mai bine este sa se evite utilizarea unei potriviri exacte. O potrivire perfecta a culorilor poate face ca interiorul sa para plictisitor. In schimb, este ideal sa se pastreze culoarea usii in doua pana la trei nuante fata de culoarea peretelui.

Cand usile de interior contrasteaza cu peretii, evidentiaza usile. Acest lucru poate fi util pentru anumite amenajari interioare, precum art and craft sau case abstracte. Dar poate fi folosit si pentru a atrage atentia asupra unei anumite incaperi si a scopului acesteia.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.