Cum poti facilita procesul de reciclare pentru afacerea ta? 

0
228
tanvi sharma 4bd2p5zbda unsplash
tanvi sharma 4bd2p5zbda unsplash

Colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea acestora este o practica pe care orice persoana ar trebui sa o faca, indiferent ca este persoana fizica sau juridica. Desi pentru oameni nu exista inca vreo lege care sa impuna acest lucru, in cazul companiilor, existenta unor prevederi de reciclare si ecologizare este obligatorie. 

De aceea, fabricile si afacerile care genereaza cantitati mari de deseuri au in echipa angajati al caror rol este de a se ocupa exclusiv de acest aspect. Totusi, o serie de investitii pot contribui la reducerea cantitatii de deseuri, pentru care nu va mai fi nevoie de persoane care sa se ocupe de colectarea selectiva a acestora. Altfel spus, aceste investitii vor contribui la obtinerea unor economii importante. 

Ce investitii sunt necesare pentru gestionarea deseurilor? 

In general, pentru gestionarea deseurilor produse de o companie trebuie sa existe un spatiu special amenajat, cu mai multe containere, in care sa fie depozitate deseurile in functie de categoria lor. Acest lucru presupune nu numai alocarea unui buget important, necesar pentru amenajare, plata angajatilor si ridicarea gunoiului, ci si existenta unui spatiu generos in care aceasta zona sa fie amplasata. 

Antreprenorii pot insa scapa de aceste griji daca aleg sa investeasca in echipamente pentru sortarea si compactarea deseurilor. De exemplu, afacerile in urma carora rezulta o cantitate mare de plastic si PET-uri in special, pot alege sa cumpere perforatoare PET, care au rolul de a deforma si distruge aceste obiecte, ajutand astfel la o compactare mai eficienta a acestora. 

Drept urmare, depozitarea acestora va fi mult mai usoara, deoarece balotii compactati pot fi stivuiti, iar spatiul necesare pentru gestionarea deseurilor reciclabile va fi considerabil redus. In plus, o astfel de instalatie poate fi utilizata de o singura persoana, reducand deci si numarul de angajati care ar trebui sa se ocupe de aceasta parte a activitatii companiei. 

Desi poate parea o investitie importanta, care sa solicite bugetul companiei, rezultatele acesteia se vor dovedi a fi unele benefice, deoarece se pot face economii importante, iar conditiile care ar trebui respectate in acest caz sunt mai putine si usor de indeplinit.