AcasăSanatateDe ce sunt considerate afinele negre super-fructe? Ce beneficii au acestea?

De ce sunt considerate afinele negre super-fructe? Ce beneficii au acestea?

Consumul de fructe si legume este o recomandare care se adreseaza tuturor oamenilor, datorita continutului lor de vitamine, minerale si nutrienti, care sunt necesare si utile organismului uman. Dintre acestea insa unele se remarca printr-un continut foarte mare de astfel de substante si care pot avea chiar proprietati vindecatoare daca sunt consumate cu regularitate. Acestea se numesc super-alimente. 

In ceea ce priveste super-fructele, fructele de padure sunt unele dintre cele mai bune si apreciate. Fructe precum afinele, zmeura, catina sau coacazele negre, ar trebui sa se afle in alimentatia oricarei persoane, indiferent de varsta sau starea de sanatate. 

Care sunt substantele nutritive continute de coacazele negre si cum pot fi consumate? 

Cocazele negre cresc in arbusti, pe aproape intreg teritoriul Europei si deci ai al Romaniei. Acestea se coc vara si au, de obicei, o culoare albastru foarte inchis sau chiar negru. De asemenea, acestea contin o cantitate ridicata de vitamine – in special vitamina C si complexul de vitamine B – minerale, precum fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, dar si betacaroten, antioxidanti, flavonoide, acizi grasi Omega-3 si chiar fibre dietetice, antioxidanti.  

Cele mai citite articole

Aceasta compozitie este cea datorita careia coacazele negre au fost denumite super-fructe. In plus, acestea pot fi consumate in diferite feluri, atat in stare proaspata sau ca fructe uscate, cat si sub forma de suc de coacaze negre, sirop, ulei, pastile sau capsule, ori chiar sub forma de dulceata sau vin de coacaze negre. 

Ce beneficii au coacazele negre? 

Ca urmare a continutului unic de substante benefice pe care le contin, fructele de coacaze negre au efecte vindecatoare pentru peste 100 de afectiuni medicale. Drept urmare, aceste super-fructe pot fi consumate atat pentru stimularea imunitatii, cat si pentru ameliorarea sau tratarea unor afectiuni, cum sunt cele ale inimii, ochilor, anemie, diabet, cancer. 

Totodata, coacazele negre pot fi de ajutor si pentru reglarea tranzitului intestinal, pentru mentinerea greutatii si impotriva imbatranirii premature sau chiar pentru combaterea stresului. Astfel ca acestea se dovedesc a fi utile in foarte multe situatii, motiv pentru care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia oamenilor.  

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare