AcasăTehnologieFotografia de calatorie - 5 motive bune pentru a exersa!

Fotografia de calatorie – 5 motive bune pentru a exersa!

Multi oameni au ajuns sa iubeasca fotografie datorita calatoriilor. Pentru multe persoane, cele doua sunt de nedespartit. In timpul calatoriei esti cel mai inspirat si iti face cea mai mare placere in aceasta arta.

Cand incepi sa calatoresti faci mult mai multe fotografii si ajungi sa progresezi. Ai mult mai mult timp, scoti mai des aparatul foto. Uneori, chiar ajungi in locuri atat de impresionante incat scoti aparatul Canon C70 si iti petreci timpul doar pentru a face fotografii. Cel mai bun mod de a progresa!

Iata 5 motive bune pentru a incepe cu adevarat!

1. Fotografia de calatorie ca un creator de intalniri

Fotografia face adesea posibila intalnirea cu oameni. Cu conditia desigur ca exista un schimb de cuvinte inainte sau dupa. 

Fotografiile realizate cu un minim de respect duc adesea la o intalnire, un schimb care poate varia de la un zambet trecator la o invitatie. Uneori poti petrece astfel o zi intreaga cu unele persoane din aceste intalniri foto. 

Prin urmare, fotografia face posibila intalnirea cu oameni. In Asia, nu este neobisnuit ca oamenii sa vina la tine sa-ti faca poza, asa ca rolurile sunt inversate!

2. Arta fotografiei ingheata timpul

Fotografia este magica. Fixeaza un moment, o intalnire pentru totdeauna. Mai mult decat frumusetea unui peisaj, care pana la urma va ramane acolo daca te intorci peste un an, exista ceva unic la un portret. 

Faci o poza unei persoane la un moment dat din viata ei. O persoana care nu va mai fi la fel dupa aceea, din vina timpului.

Cele mai citite articole

Iti vei aminti cele mai multe dintre fotografiile tale, adesea cele mai frumoase. Iti amintesti de momentul de dinainte, de realizarea fotografiei si de momentul imediat de dupa. 

3. Aduci inapoi fragmente de calatorie

Aduci inapoi foarte putine articole din calatoriile tale. Fotografiile sunt suficiente pentru tine. In plus, cand ajungi acasa ai carei pereti sunt acoperiti cu cateva dintre fotografiile tale descoperi ca ai atatea amintiri ale unei calatorii de o viata.

Cand te intorci dintr-o calatorie, este o placere atunci sa te uiti la aceste fotografii. Fotografia de calatorie face apoi posibila amintirea momentelor trecute, pentru a le transforma intr-un moment mai prezent. Mai mult decat urmele unei calatorii, ele sunt uneori ca urmarile unei alte vieti.

In zilele noastre, este usor si ieftin sa faci o carte foto din aceste fotografii. Si chiar este un cadou grozav de oferit cand te intorci dintr-o calatorie in jurul lumii!

4. Placerea de a realiza o imagine frumoasa

Iata o placere mai artistica: placerea creatiei. Placere egocentrica, dar cat de placuta este.

Fie ca fotografia este rezultatul unei lungi asteptari, al unei intalniri frumoase sau al unei imagini facute la fata locului, este o adevarata placere!

5. Invata si progreseaza intr-un domeniu artistic

Acesta este adesea cazul cand te uiti intr-o zona noua, se dovedeste a fi incitant cand mergi mai adanc. Cel putin acesta este cazul multor persoane cand vine vorba de fotografie.

Este intr-adevar un univers complex si bogat din punct de vedere al posibilitatilor creative. Odata ce l-ai gustat, sunt sanse sa iti placa!

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare