AcasăDiverseMultimea numerelor reale

Multimea numerelor reale

Definitie

Multimea numerelor reale reprezinta o categorie importanta din matematica si include toate numerele care pot fi scrise ca o linie infinita, inclusiv numere negative, numere intregi, numere rationale si numere irrationale. Acestea sunt folosite pentru a descrie o varietate de situatii si sunt adesea folosite in probleme de logica si calcul. Numerele reale nu se pot compara cu numerele complexe sau cu valorile imaginate, deoarece acestea se refera la alte domenii ale matematicii. Acestea sunt, de asemenea, adesea folosite in lumea reala, cum ar fi in calcularea ratei dobanzii, in investitii, in estimarea costurilor si in multe alte situatii.

Clasificare

Numerele reale sunt impartite in doua grupuri mari, numerele rationale si numerele irrationale. Numerele rationale includ toate numerele care pot fi scrise ca raporturi intre doua numere intregi sau ca o fractie. Acestea pot fi si numere negative sau pozitive. Numerele irrationale sunt cele care nu pot fi scrise ca o fractie si care contin o parte nefinita si neperiodica. Aceste numere sunt, de asemenea, numere reale, dar nu sunt numere rationale.

Exemple

Numerele reale includ urmatoarele: 0, 1, -1, 2, -2, 3, -3, 4, -4, 5, -5, etc. Acestea sunt numere intregi si sunt numere rationale. Numerele reale includ, de asemenea, urmatoarele: 0.5, -0.5, 1.5, -1.5, 2.5, -2.5, 3.5, -3.5, 4.5, -4.5, 5.5, -5.5, etc. Acestea sunt fractii si sunt, de asemenea, numere rationale. Numerele reale includ, de asemenea, numere irrationale precum pi sau radicalii neordonati. Acestea sunt numere reale, dar nu sunt numere rationale.

Utilizari

Cele mai citite articole

Numerele reale sunt folosite in multe aplicatii practice, inclusiv in contabilitate, economie, investitii, tehnologie si logica. Numerele reale sunt folosite pentru a calcula ratele dobanzii, valorile de piata si ratele de schimb valutar. Numerele reale sunt, de asemenea, folosite in domeniul calculatoarelor pentru a crea algoritmi si pentru a rezolva probleme matematice. Acestea sunt, de asemenea, folosite in logica pentru a determina o solutie optima la o problema si pentru acomodarea seturilor de date sau pentru a rezolva alte tipuri de probleme.

Limite

Numerele reale au anumite limite. De exemplu, numerele reale nu pot fi folosite pentru a descrie valori complexe sau imaginate. De asemenea, numerele reale nu pot fi folosite pentru a descrie anumite situatii matematice, cum ar fi geometria, deoarece acestea se refera la alte domenii ale matematicii. Numerele reale nu pot fi folosite, de asemenea, pentru a descrie situatii abstracte sau care implica concepte filozofice.

Rezumat

Multimea numerelor reale reprezinta o categorie importanta din matematica si include toate numerele care pot fi scrise ca o linie infinita, inclusiv numere negative, numere intregi, numere rationale si numere irrationale. Numerele reale sunt impartite in numere rationale si numere irrationale. Numerele reale sunt folosite in contabilitate, economie, investitii, tehnologie si logica si au anumite limite. Acestea nu pot fi folosite pentru a descrie valori complexe sau imaginate, pentru a descrie situatii abstracte sau care implica concepte filozofice.

Cele mai citite articole

Vezi si alte articole
Articole Asemanatoare